Kā diedzēt kartupeļus, lai iegūtu agru un ļoti dāsnu ražu, sāksim gatavoties jau tagad

Tuvojoties pavasarim, dārznieki veic sagatavošanās darbus, kas ļauj palielināt dārzeņu ražu un paātrināt pirmo augļu nogatavošanās procesu. Februārī tiek sētas sēklas stādiem, un marta vidū kartupeļus parasti izņem no pagraba iepriekšējai dīgšanai. Diedzēti kartupeļi, kas iestādīti zemē, dos iespēju baudīt jaunos bumbuļus divas nedēļas pirms noteiktā laika.

Diedzēti kartupeļi

Uzsākot kartupeļu diedzēšanu, jākoncentrējas uz klimatiskajiem apstākļiem, kādos dzīvojat. Dienvidu reģionos stādāmais materiāls tiek izņemts no pagraba agrāk nekā ziemeļu reģionos. Jāņem vērā, ka tikai pēc mēneša vai pusotra diedzētie kartupeļi ir gatavi stādīšanai atklātā zemē. Līdz tam laikam bumbuļi būs pietiekami sasiluši, nostiprinājušies un izveidojuši vismaz 3 cm garus dzinumus.

Lasi arī: Kāpēc vīrieši sāka uzmanīties no skaistām sievietēm un nesteidzas ar viņām sākt attiecības

Diedzētus kartupeļus dobēs stāda, kad augsne sasilusi līdz +7 grādiem. To rūpīgi nolaiž caurumā un pārklāj ar zemi, lai nesabojātu trauslos dzinumus. Gaisa temperatūra tajā laikā nedrīkst būt zemāka par +8. Šādos labvēlīgos apstākļos kartupeļu asni turpinās aktīvi attīstīties bedrē un iegūs stolonus, uz kuriem pēc tam veidosies jauni bumbuļi.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment